Javën e ardhshme tentohet rrëzimi i Zaevit

Shpërndaje

Ligjvënësi pret dokumentin për mocionin e VMRO-DPMNE-së për mosbesimin e Qeverisë ta pranojnë ditën e diel.Nga ana tjetër VMRO-DPMNE-ja thotë se do e dorëzojnë kërkesën për mosbesim konform afateve për të dhënë mundësi që të mërkurën të kthehen në Kuvend së bashku me debatin për mosbesimin.

Sipas tyre, e vetmja arsye për interpelancën ndaj Qeverisë është mossuksesi i kësaj të fundit për 10 muaj qeverisje.Gjatë 10 muajve qeverisje qytetarët e panë se çfarë është korrupsioni, pa dituria, pa maturia, shkatërrimi dhe mos dhënia llogari për interesat shtetërorë. Pikërisht për këtë VMRO-DPMNE-ja ka sjellë vendim që të dorëzojë kërkesë për votimin e mosbesimit të qeverisë.

Pas dorëzimit të kërkesës te Talat Xhaferi, presim që seancë për votimin e mosbesimit të caktohet për të mërkurën e ardhshme – dekalroi Dragan Danev, VMRO-DPMNE, shkruan Alsat M.

Debati për mocion të mosbesimit duhet të zgjasë deri në mesnatë, pas çka duhet të votohet të njëjtën ditë kur edhe ka filluar. Për të kaluar mocioni i mosbesimit, duhen 61 vota deputetësh.

VMRO-ja ka 49 mandate deputetësh, nga gjithsej 51 që i siguroi gjatë zgjedhjeve parlamentare të 2016-tës. Dy deputetë, Çedomir Sezdovski dhe Amdi Bajram lëshuan grupin e VMRO-DPMNE-së për të përkrahur vendimet e shumicës Parlamentare. Kryeministri Zaev pret që deri më 17 prill, kur edhe do të publikohet raporti i Komisionit Evropian, të votohen thuajse të gjitha ligjet reformuese, për të cilat thonë se kanë gjetur gjuhë të përbashkët me opozitën.

Loading...