Jemi më keq se romët, një pakicë vajtimtare në Maqedoni

Shpërndaje

Nga, Nijazi Muhamedi

Sot eshte Dita e romeve,dite prilli,se prilli eshte muaji i perzgjimit shpirteror te tyre.Kur duan te urojne dhe miqte, romet i thone:’u befsh i pasur sa prilli me shi..!”

Po ,nejse,ne politike romet ne kete Europe nuk jane aq per t’i qare si mund te kujtoje ndokush qe nuk e di se ata kane fituar statusin politik te POPULLIT te hipur mbi kale se nuk cenojne integritetin territorial te saj,sepse nuk e shkelin ate me kembe te veta,por me kembe te kalit.

Kur dihet tash ky fakt politik,romet do jene me status politik europian me te avansuar se ne shqiptaret ne Maqedoni,qe me gjithe keto partira,tash na quan bile “pakice vajtimtare”,nder romet qe i quan “Popull i hipur mbi kale”..!

Ne Maqedoni,romet jane 550 vjet me te vjeter se keta qe duan te na vjedhin token dhe te shtypin gjallnine tone “me beteja minjsh” me kercenimet prej minjsh qe na bejne..!

Ec e thoni tashti se jane per te qare,romet qe ne i duam tash permes kengeve qe ua vjedhin atyre edhe kengetaret tane.

Po romet neve na i beri te dashur aktori yne i ndjere,Bekim Fehmiu me filmin “Mbledhesit e puplave”..!

Loading...