Kjo është “Porta e Ferrit” vdes kushdo që i afrohet!

Shpërndaje

Sipas mediave të huaja, bëhet fjalë për një vend të lashtë në Turqi, i studiuar së fundmi gjithashtu nga shkencëtarët – i njohur gjithashtu si “Porta e Hades” – i cili besohet të jetë një kalim në nëntokë nga grekët e lashtë.

Një vend antik i quajtur “Porta e Ferrit” lëshon një gaz vdekjeprurës i cili deri më tani thuhet të ketë vrarë të gjithë ata që i ishin afruar afër.

Tregimet mitologjike pohojnë se njerëzit do të binin poshtë të vdekur kur ata do të futeshin në një gropë misterioze, e gjendur poshtë tempullit në Hierapolis.

Kjo pasi siç mendohej, ajo ishte e mbushur me frymën vdekjeprurëse të zotit grek të vdekjes që sundoi nëntokën, Hades.

Por tani shkencëtarët kanë gjetur se tregimet e njerëzve që ranë të vdekur në këtë vend mund të kishin qenë më shumë sesa thjesht rrëfime.

Hulumtuesit kanë zbuluar se ka prova që vendi, në ditët moderne i njohur si Denizli, ishte mbushur dikur me gaz të përqendruar vdekjeprurës – dhe mund të jetë akoma fatal, edhe sot.

Profesori Hardy Pfanz, nga Universiteti i Duisburg-Essen, Gjermani, drejtoi studimin që zbuloi se rrënojat antike ende lëshojnë nivele shumë të koncentruara të dioksidit të karbonit.

Shpella qëndron mbi rreshtin Badadag, që do të thotë se gazrat toksike do të shpëtonin nga korja e Tokës dhe do të mbushnin shpellën.

Grekët e lashtë besonin se Hades ishte vëllai i Zeusit, perëndia i qiellit dhe iu dha detyra të kujdesej për të vdekurit dhe të sundonte botën e krimit.

Loading...