Kryeministri turk kritik ndaj SHBA’së, Britanisë e Francës: Ku ishit deri tash për ndaljen e vrasjeve ne Siri

Shpërndaje

Kryeministri turk, Binali Yıldırım, sot në Stamboll deklaroi se disa vende mendojnë për njerëzimin vetëm kur bëhet fjalë për armët kimike, duke pyetur se ku ishin deri më sot, sepse civilët vriten në Siri prej shtatë vitesh, raporton Anadolu Agency (AA).

“Në ditët e fundit, regjimi i poshtër në Siri me armë kimike vrau fëmijë, njerëz të pafajshëm, dhe papritmas, vendet që e shohin veten si ndërgjegje të njerëzimit, ngrenë zërin e tyre: Për shtatë vjet në Siri njerëzit janë vrarë, egërsia vazhdon, juve a kujtoheni për njerëzimin vetëm kur është fjala për armët kimike. Ku ishit deri më sot”, pyeti Yıldırım. 

Loading...