Mogherini uron shqiptarët: Fati i Shqipërisë në dorën e 28 shteteve

Shpërndaje

Ditën e sotme KE ka rekomanduar sot hapjen e negociatave për anëtarësim me Shqipërinë. 

“Sot komisioni rekomandon celjen e negociatave me Shqipërinë dhe Maqedoninë”-tha Federica Mogherini.

Ja çfarë thotë Mogherini

Nuk i takon komisionit të bindë Këshillin dhe shtetet që e përbëjnë. 

Por si e tha edhe komisioneri Hahn, dokumenti që kemi miratuar sot si kolegj i KE tregon në mënyrë faktike dhe kritike, situatën si është, si ka qenë, rekomandimet për përmirësime dhe rezultatet, unë nuk hyj në hollësi për vende.

Vendimi që morëm për ti rekomanduar këshillit bazohen në vlerësime rigoroze të progresit të bërë. 

Vendimi është inkurajim për këto vende që të vijojnë në rrugëtimin e reformave, ruajtja dhe thellimi do të jetë thelbësore, ne pranojmë që rekomandimet janë ndjekur dhe kjo është faktike dhe i takon 28 shteteve që të vlerësojnë faktet tona dhe të marrin vendimin e tyre.

Loading...