Putin nis vizitën në Ankara dhe flet turqisht: Merhaba Asker (Video)

Shpërndaje

Presidenti i Rusisë, Vadimir Putin ka nisur sot një vizitë zyrtare në Ankara, e cila cilësohet shumë e rëndësishme jo vetëm për marrëdhëniet dypalëshe por për zhvillimet në të gjithë euroazinë.

Sidomos për zgjidhjen e krizës së Sirisë, por edhe më tej, pasi bëhet djalë për dy nga fuqitë më të rëndësishm botërore.

Putin, nomralisht është pritur me një protokoll të nivelit të lartë, por ra në sy përshëndetja në gjuhën turke e trupës së nderit të Gardës Presidenciale. “Merhaba Asker”, tha Putin që në shqip do të thotë “përshëndetje ushtarë.

Ky është një gjest që nuk bëhet nga të gjithë shtetarët.

Loading...