Shikojeni se sa ngjashmëri ka qyteti Amasya me Beratin dhe Prizrenin (Foto)

Shpërndaje

Qyteti Amasya i Turqisë, ngjan shumë me qytetin e Beratit dhe qytetin e Prizrenit, këto 3 qytete kanë ngjashmëri të mëdha nga pikëpamja arkitektonike dhe historike.

Vlen të ceket se këto qytete po ashtu janë binjakëzuar mes vete që nga viti 2016. Binjakëzimi i këtyre qyteteve ka lidh trekëndëshin e bashkëpunimit Amasya-Berat-Prizren.

Ndryshe, qyteti historik turk Amasya, ndodhet në pjesën veriore të Turqisë, ndërtuar në shpatet e maleve që ngrihen mbi detin e Zi dhe ka një histori të lashtë. Është ndërtuar me stilin Osman dhe gjendet në listën e UNESCO-s. 

Më poshtë mund të gjeni disa foto nga këto 3 qytete që kanë një ngjashmëri të dukshme:

Amasya:

Berati:

Prizreni:

Loading...