Shqiptari dënohet me 9 vite burg në Austri, përgatiti fëmijën për të sulmuar me bombë

Shpërndaje

Në mbyllje të argumenteve nga prokuroria dhe palës mbrojtëse, ka përfunduar gjyqi ndaj 19 vjeçarit vjenez me origjinë shqiptare Lorenz K, i cili dënohet përfundimisht me 9 vite burg nën akuzat e terrorizmit.

Ai ka vepruar nën emër të milicisë radikale të të ashtuquajturit “Shteti Islamike” për të kryer sulme.

19 vjeçari është në mesin e 8 persona të akuzuar për të njëjtën akuzë.

Gjykata e qarkut thotë se ka provuar që 19-vjeçari ka trajnuar një 12 vjeçar dhe ka luajtur rol aktiv në një përpjekje për sulm në tregun e Krishtlindjeve në Ludwigshafen. Megjithatë, i riu u arrestua më shpejt dhe sulmi u parandalua.

Djali u arrestua më 20 dhe do ta kishte hequr atë nga synimi origjinal – një kishë – dhe e çoi në një treg të Krishtlindjeve. Në fund të fundit, kjo nuk do të kishte u rrëzua shumë me fat, tha prokurori: “.

“Fakti se asgjë nuk ka ndodhur është për shkak të pamundësisë së 12-vjeçari, i cili ka dështuar teknikisht për të ndezur bombën”, tha prokurori.

Gruaja 17-vjeçare, me të cilën i pandehuri ishte martuar sipas ligjit islam, nuk kishte dyshuar kurrë për qëllimin e të pandehurit për të kryer një sulm terrorist në Gjermani.

Sulmi duhet të kishte ndodhur deri në fund të dhjetorit 2015. Sipas aktakuzës, i riu nuk mundi të hynte në territorin gjerman pasi babai i gruas së tij kontrolloi telefonin celular, duke zbuluar ideologjinë e tij terroriste në historikun e chatit të vajzës së tij në Vjenë dhe menjëherë lajmëroi policin.

Loading...