Zbulohen gjurmët gjigande të dinozaurëve më të mëdhenj në botë (FOTO)

Shpërndaje

Disa gjurmë të mëdha dinozaurësh janë zbuluar në Isle of Skye, Britani, raporton Daily Mail.

Gjurmët janë lënë nga dinozaurët 170 milionë vjet më parë, por vetëm kohët e fundit janë parë në shkëmbinjtë e Skye.

Sauropodët ishin të gjatë 15 metra dhe peshonin më shumë se 10 ton.

Ata vijnë nga një kohë e quajtur Middle Jurassic dhe ka shumë pak informacione për to.

Por gjurmët tregojnë se dinozaurët në Britani u shfaqën të paktën 230 milionë vjet më parë dhe duket se kanë qenë të civilizuar e jetonin në mënyrë paqësore së bashku.

Loading...