23 vjeçarja nga Kosova, shqiptarja e vetme në hapësirë (Foto)

Shpërndaje

Pranvera Hyseni 23 vjeçare nga Kosova është portretizuar në gazetën e njohur amerikane “USA Today”.

Ndërsa njohuritë mbi astronominë filloj t’i zgjeroj në shkollën e mesme derisa në kompjuterin e shkollës ajo krijoj një faqe në facebook ku shkruante për astronominë.

Një astronaut nga Kroacia ia dërgoj asaj teleskopin e parë. Dhe asaj iu kërkua ta demostroj punën e tij(teleskopit), këtë e bëri në shkolla të ndryshme nëpër Kosovë.

Dhe kështu filloj më intenzivisht angazhimi i saj për këtë fushë.

Historia e saj inspiruese fillon disa vite më parë, kur nis interesimi i saj për astronominë.

Pas përfundimit të luftës, një ditë Pranvera pa reflektimin e eklipsit të diellit në një kovë me ujë. Ai ishte momenti kur ajo u lidh me hapsirën dhe fenomenet që ndodhin në qiell.

Loading...