RajoniTop Lajme

Jahti i Titos shndërrohet në muze (FOTO)

Shpërndaje

Superjahti i ish-liderit jugosllav, Josip Broz Tito, do të restaurohet dhe trasformohet në një muze, njoftojnë mediat kroate.

Josip Broz Tito udhëhoqi Jugosllavinë për 35 vjet, deri në vdekjen e tij, në vitin 1980.

Superjahti për kohën, i quajtur ”Galeb” (”Pulëbardha”), ka qënë i frekuentuar nga politikanë të rangut të lartë, diva hollivudi, dhe aktualisht gjendet në portin e lumit Rijeka, në veri te Adriatikut, i ndryshkur, me mobiljet luksoze të shkatëruara dhe në gjendje të mjerueshme.

”Për të do të investohen mbi 5,4 milionë euro”, sipas mediave kroate.

Loading...