Maqedoni

Këshilltarët e Gruevskit kanë harxhuar 1.73 milionë euro në vit

Shpërndaje

Këshilltarët dhe bashkëpunëtorët e ish-kryeministrit Nikola Gruevski, i kanë kushtuar buxhetin të paktën 1.73 milion euro në vit, që është tre herë më shumë se tani, reagojnë nga qeveria pas akuzave që këshilltarët e Zaevit qytetarët paguajnë më shumë se 540,000 euro në paga dhe kontribute nga xhepi i tyre, njofton Telegrafi Maqedoni.

Qeveria pretendon se në vetëm brenda një viti, bashkëpunëtorët dhe këshilltarët e jashtëm të Nikola Gruevskit kanë kushtuar 71.6 milionë denarë, duke përfshirë edhe bashkëpunëtorët e huaj me një pagë prej 7,000 eurosh në muaj. Përveç kësaj, qeveria thotë se nuk kanë të dhëna nga agjencitë e të drejtës së autorit përmes të cilave janë punësuar bashkëpunëtorë të jashtëm, që do të thotë se ky numër i 91 këshilltarëve dhe bashkëpunëtorëve të jashtëm nuk është përfundimtar.

Përveç kësaj, nga Qeveria si me të ardhura më të larta theksojnë Marijan Hribar, Jehoshua Shuki Gleitman, Aleksandar Nikollovski, Robert Valter, Hristjan Mickoski, Kolin Xhaferi dhe Xhorxh R. Peri.

Loading...