Najçevska: Reformimi i Qeverisë, do të emërohen personat besnik të partisë

Shpërndaje

Ndërkohë, kryeministri Zaev ka qenë i prerë se në bisedimet për zgjerimin e koalicionit të tij qeverisës po bisedohet për kuadro me profesionistë, të cilët dinë të menaxhojnë dikastere ministrore, në këtë periudhë të rëndësishme që Maqedonia po kalon, sa i përket procesit të integrimeve.

“Kjo do të thotë kuadro adekuat dhe njerëz adekuat”, është shprehur Zaev.

Por, Mirjana Najçevska nga Fakulteti Juridik në Shkup për Radion Evropa e Lirë thotë se përmes reformimit të Qeverisë, parnerët e koalicionit qeverisës synojnë të përforcojnë pozitat në ekzekutiv dhe aspak nuk mund të thuhet se dëgjohet zëri i kritikave të qytetarëve për keqmenaxhim të dikastereve ministrore, apo zëvendësimi i tyre me kuadro të dëshmuar.

“Emërimi i sërishëm i personave të njëjtë, por në dikastere të ndryshme, është shumë i mundshëm, madje do të thosha shumë i pritshëm, sepse emërimi në krye të dikastereve ministrore nuk ka të bëjë me përgatitjen e tyre profesionale në lëmi të caktuara, por gjithçka ka të bëjë me marrëveshjen politike mes parnerëve të koalicionit qeverisës, dhe asaj sa personat e caktuar janë besnikë ndaj partisë”, thotë Najçevska.

Sipas paralajmërimeve të kreut të Qeverisë, deri në gjysmën e këtij muaji pritet që të konkretizohet ndarja e resorëve ministrorë mes pushtetarëve dhe partive opozitare që pritet të bëhen pjesë e koalicionit qeverisës.

Ndryshe, Qeveria e kryeministrit Zaev, e cila vetën e quan reformatore, ka marrë besimin e shumicës paralamentare në qershor të vitit të kaluar.

Loading...