Rama, Meta dhe Basha milionerë të Shqipërisë, zbardhet pasuria e tyre

Shpërndaje

Presidenti i Republikës, Ilir Meta, gjatë vitit që lamë pas, së bashku me Monika Kryemadhin, deklaron hapjen e një llogarie me vlerë 140 mijë paund ose 160 mijë euro për shkollimin e fëmijëve.

Po gjatë këtij viti, bashkëshortja e Presidentit, Monika Kryemadhi, kryetare e LSI, ka shitur dy apartamente banimi me sipërfaqe 101 m2 dhe 166 m2, me vlerat përkatëse 55 550 dhe 58 806 euro. Shqiptarja.com ka zbardhur dokumentet duke kujtuar se gjatë vitit 2016, kryetarja e LSI, ka shitur 4 apartamente të tjera, me vlerë 345 mijë euro, 60 958 euro, 85 088 euro dhe 57 885 euro. Sa i takon të ardhurave për vitin 2017, Ilir Meta deklaron 982 830 lekë pagën si Kryetar Kuvendit dhe më pas 982 830 lekë pagën si President si dhe 2 500 euro të ardhura të tjera nga Presidenca. Ndërkaq, kryetarja e LSI deklaron 1 993 386 lekë pagën si deputete si dhe pakësimin e një llogarie bankare në Credins me 131 mijë euro.

Kryeministri Rama

Gjatë vitit 2017, bashkëshortja e kryeministrit, Linda Rama, deklaron zgjerimin e tokës në Surrel, duke blerë edhe 2 240 m2 sipërfaqe toke ullishte dhe arë, me vlerë 6 930 000 lekë. Zgjerimi është bërë për arsye funksionale në truallin ku është ndërtuar shtëpia. Ndërkaq, kryeministri Rama ka shitur për 50 milionë lekë të vjetra apartamentin e banimit parafabrikat në Tiranë, me sipërfaqe 59 m2.

Gjatë vitit që lamë pas, Rama deklaron 2 015 199 lekë të ardhura nga paga si kryeministër, 51 000 lekë honorare të tjera si dhe 3 894 352 lekë të ardhura nga krijimtaria artistike. Kryeministri vijon të shlyejë një kredi me vlerë 80 mijë euro, me afat 10 vjet, aktivizuar në 2013, ku detyrimi i mbetur është 26 460 euro.

Nga ana tjetër, Linda Rama, gjatë vitit 2017, deklaron të ardhura nga puna si eksperte 1 849 983 lekë, të ardhura nga honoraret 1 241 276 lekë, qira nga apartamentet 2 712 180 lekë dhe interesa bankare 2 394 lekë. Ndërkaq, i biri i kryeministrit Rama, Gregor Rama, rezulton se jeton me qira si dhe se gjatë vitit 2017 ka marrë 400 mijë lekë të vjetra borxh. Nga shitja e vlerave të artit, Gregori, gjatë vitit 2017, ka fituar 28 mijë euro.

Kreu i PD Lulzim Basha

Kryetari i Partisë Demokratike, Lulzim Basha, gjatë vitit 2017, deklaron vetëm pagën si deputet 436 556 lekë si dhe të ardhura si kryetar opozite në vlerën 923 200 lekë. Ndërkaq, bashkëshortja e kryetarit të opozitës deklaron 19 240 euro të ardhurash si drejtuese programesh. Para se të hynte në politikë, Lulzim Basha ka deklaruar një shtëpi banimi në Holandë me vlerë 510 000 gulden, apartament në Tiranë në vlerën 205 mijë dollarë, apartament në Durrës në vlerën 33 000 euro si dhe bashkëpronarë në tre pasuri të tjera të paluajtshme.

Gjithashtu, pasa se të bëhej pjesë e politikës, Lulzim Basha ka deklaruar makinë me vlerë 72 mijë euro, depozitë bankare 52 mijë dollarë, depozitë bankare 81 mijë euro, pikturë 6 500 euro, orë dore në vlerën 5 200 euro, orë dore 4 500 euro, unazë diamanti në vlerën 11 500 euro dhe servis porcelani në vlerën 6 800 euro.

Pasuria e Presidentit Ilir Meta viti 2017

Pakësim në Credins, 538 824 lekë.

Llogari në Credins, shtuar 1 702 lekë.

Paga si Kryetar Kuvendi, 982 830 lekë.

Paga si President, 982 830 lekë.

Të ardhura të tjera nga Presidenca, 2 500 euro.

Overdraft, 106 954 lekë.

Monika Kryemadhi

Shitje apartament banimi, 101 m2, 55 550 euro.

Shitje apartament banimi, 166 m2, 58 806 euro.

Llogari në Credins, shtuar 8 037 lekë.

Llogari në Credins, pakësuar 131 053 euro.

Llogari në Credins 140 mijë paund pagesë për shkollimin e fëmijëve ose 160 mijë euro.

Paga si deputete e Kuvendit, 1 993 386 lekë.

Overdraft 264 239 lekë.

Llogari në emër të …. Metaj, 71 euro.

Overdraft, 210 208 lekë.

Pasuria e kryeministrit Edi Rama viti 2017

Llogaria bankare pakësuar me 319 183 lekë.

Shitje apartament banimi parafabrikat, me sipërfaqe 59 m2, me vlerë 5 000 000 lekë.

Të ardhura nga paga për 2017, 2 015 199 lekë.

Të ardhura nga krijimtaria artistike, 3 894 352 lekë.

Honorare të tjera, 51 000 lekë.

Detyrim kredie në Intesa SanPaolo, 80 mijë euro, me afat 10 vjet, aktivizuar në 2013, detyrimi i mbetur 26 460 euro.

Linda Rama

Te ardhura personale, plus 5 092 665 lekë.

Gjendja cash, – 50 000 lekë.

Blerje tokë ullishte dhe arë në Surrel me sipërfaqe 2 240 m2, me vlerë 6 930 000 lekë.

Të ardhura nga puna si eksperte, 1 849 983 lekë.

Të ardhura nga honoraret, 1 241 276 lekë.

Qira apartamentet, 2 712 180 lekë.

Interesa bankare, 2 394 lekë.

Gregor Rama

llogari bankare në Tirana Bank, – 9 000 lekë.

Llogari bankare në Tirana Bank, + 3 131 euro.

Të ardhura nga shitje e veprave të arrtit, 28 mijë euro.

Kontratë qiraje me afat 2-vjeçar, 432 000 lekë.

Marrë hua, 400 000 lekë.

Pasuria e kryetarit të Partisë Demokratike Lulzim Basha viti 2017

Të ardhura si deputet, 436 556 lekë.

Rimbursime për telefon dhe karburant, 128 511 lekë.

Paga si kryetar i PD, 923 200 lekë.

Paga e bashkëshortes si drejtuese programesh, 19 240 euro.

Pasuri të mëparshme të Lulzim Bashës

Shtëpi banimi në Holandë 510 000 gulden.

Apartament në Tiranë në vlerën 205 000 dollarë.

Apartament në Durrës në vlerën 33 000 euro.

1/3 të një apartamenti në Tiranë në vlerën 17 500 lekë.

1/4 të një apartamenti në Tiranë në vlerën 62 000 dollar.

1/4 pjesë të një trualli 22 100 m2 në Tepelenë, rikthim prone në vitin 2004.

Depozitë bankare në vlerën 52 000 dollarë.

Depozitë bankare në vlerën 81 000 euro.

Mercedes Benz në vlerën 72 000 euro.

Pikturë në vlerën 6 500 euro.

Orë dore në vlerën 5 200 euro.

Orë dore në vlerën 4 500 euro.

Unazë diamanti në vlerën 11 500 euro.

Servis porcelani në vlerën 6 800 euro.

Të ardhura të bashkëshortes nga shitja e apartamentit në Tiranë 10 450 000 lekë, pjesa 25%.

Bashkëshortja Aurela Basha

Të ardhura nga shitja e apartamentit në Durrës në vlerën 45 000 euro.

blerje e një apartamenti në Kavajë

Shitja e banesës në Hollandë në vlerën 257 500 euro

Bashkëshortja Aurela Basha pagë në vlerën 51 391 euro.

Bashkëshortja Aurela Basha të ardhura nga shitja e veturës në vlerën 45 000 euro.

Bashkëshortja Aurela Basha të ardhura nga shitja e apartamentit në Tiranë në vlerën 100 000 euro, bashkëpronare me 33%./Shqiptarja/

Loading...