Suedi, nis testimi i rrugëve që ngarkojnë automjetet elektrike ndërsa ecin

Shpërndaje

Rruga e parë e elektrizuar në Suedi është e para në botë për të ngarkuar automjetet ndërsa vozisin së bashku, mund të ndihmojë në uljen e kostos së lartë të makinave elektrike, thanë mbështetësit e projektit Vattenfall dhe Elways për Reuters.

Projekti i financuar nga shteti, i quajtur eRoadArlanda dhe që kushton rreth 5.82 milion dollarë, përdor një kamion të modifikuar elektrik që lëviz ngarkesën nga aeroporti i Arlanda i Stokholmit në qendrën logjistike pranë Postnord për të testuar teknologjinëm raporton “Scan”.

Një hekurudhë e elektrizuar e montuar në pistën e rrugës prej 2 km ngarkon kamionin në mënyrë automatike ndërsa udhëton mbi të.

Një krah i lëvizshëm i bashkangjitur në kamion zbulon vendndodhjen e hekurudhës në rrugë dhe ngarkimi ndalon kur automjeti është duke kaluar ose duke u ndalur.

Sistemi llogarit edhe konsumin e energjisë të automjetit, i cili mundëson që të ngarkohen shpenzimet e energjisë elektrike për automjet dhe përdorues.

Loading...