MaqedoniTop Lajme

Tri vjet nga konflikti i armatosur në Kumanovë

Shpërndaje

Sot janë bërë tri vjet që nga konflikti i armatosur në Lagje të Trimave në Kumanovë. Ende mbeten shumë dilema të pa sqaruara për këtë rast që ndodhi pikërisht më 9 dhe 10 maj 2015. Në luftimet e zhvilluara për dy ditë, jetën kanë humbur 18 persona, 10 nga grupi i armatosur i shqiptarëve të cilët ishin kryesisht ish-pjesëtar të UÇK-së dhe 8 policë, në mesin e të cilëve ishte edhe një shqiptar. Gjatë këtij aksioni janë arrestuar 37 persona, shumica shtetas të Kosovës, të cilët janë akuzuar për terrorizëm.

Loading...