Maqedoni

BBC shkruan për marrëveshjen historike mes Maqedonisë e Greqisë

Shpërndaje

Marrëveshja historike me Greqisë e Maqedonisë për çështjen e emrit është bërë lajm edhe i mediave të huaja.

Së fundi është BBC ajo e cila ka ndarë një artikull për të informuar botën rreth kësaj marrëveshjeje të fundit maqedonase e greke, dakordim ky që synon të zgjidhë një mosmarrëveshje pothuajse shumëvjeçare.

Në artikull shkruan se sipas marrëveshjes, fqinji i Greqisë do të njihet si Maqedonia e Veriut.

Kryeministri grek Alexis Tsipras tha se ishte “një hap i guximshëm, historik dhe i domosdoshëm për popujt tanë”.

Rreshtat e ndezur mbi emrin e Maqedonisë kanë vazhduar që nga shpërbërja e ish Jugosllavisë, prej të cilave ajo ishte pjesë e saj dhe kanë ngritur hyrjen e Maqedonisë në NATO dhe BE.

Greqia ka argumentuar gjatë se duke përdorur emrin Maqedoni, fqinji i saj nënkuptonte se kishte një pretendim në krahinën greke të veriut e quajtur edhe Maqedoni.

Loading...