MaqedoniRajoniTop Lajme

Buxhovi: Shqiptarët qeverisen nga kriminelët e kuq të lidhur me mafian ruse (Video)

Shpërndaje

Intervistë e jashtëzakonshme me historianin, shkrimtarin dhe gazetarin nga Kosova, Jusuf Buxhovi, ku flasim për përpjekjet e BDI-së për të ndryshuar identitetin e shqiptarëve të Maqedonisë në Iliditas.

Cila është e vërteta për kryengritjen e Ilindenit të vitit 1903, a është ajo kryengritje e përbashkët maqedono-shqiptare, kush e organizoi dhe cilat ishin qëlimet e saj?

Si ndodhi që Ushtria Çliritmtare Kombetare dhe Ali Ahmeti në vitin 2001 për një muaj të ndërrojnë mendje nga lufta për bashkim kombëtarë në shtet multietnik sipas modelit të Krushevës?

Pse Buxhovi thotë se shqiptarët në Ballkan qeverisen nga kruzhokët ideologjik marksiste leniniste të lidhura me krimin e organizuar dhe mafian ruse?

A është gjuha shqipe zyrtare në Maqedoni dhe çfarë është Marrëveshja e Ohrit?

Për të kuptuar përgjigjet e këtyre pyetjeve, ndiqni intervistën me historianin Jusuf Buxhovi për të mësuar të vërtetën e dhimbshme shqiptare në Ballkan.

Loading...