Çavkov dhe deputetët e VMRO-së do të përgjigjen për 27 prillin

Shpërndaje

Këshilli i vlerësimit të aktit paditës pranë Gjykatës Themelore Shkup 1 në mbledhjen e sotme publike, pasi shqyrtoi ankesat e palës mbrojtjëse dhe të akuzuarve, solli vendim që Akti Padites/ Akuzues/ Akuza për ngjarjet e 27 prillit të pranohet në tërësi. Hapi i ardhshem eshte formulimi lendes paditese, sipas sistemit AKMIS dhe më pas do të kalojë në procedurë të mëtejshme per debat. Për ngjarjet më 27 prill, 30 persona akuzohen për terrorizëm dhe kërcënim të rendit kushtetues.

Midis tyre janë pesë parlamentar  të VMRO – DPMNE, Krsto Mukoski, Ljuben Aranudov, Johan Tarkulovski, Sasho Vasilevski dhe Lupço Dimovski. Ish-drejtori i Byrosë për Sigurinë Publike, Mitko Chavkov është gjithashtu  një nga të akuzuarit kryesor.

Loading...