Hahn: BE-ja duhet ta shpërblejë Maqedoninë, ndryshe do të ketë jostabilitet

Shpërndaje

“Maqedonia duhet të shpërblehet nga BE për përparimin dhe për marrëveshjen me Greqinë. Nëse nuk merr shpërblim konkret, kjo do të ketë efekt negativ në gjithë rajonin”, tha eurokomesari për zgjerim dhe fqinjësi të mirë, Johannes Hahn, gjatë mbledhjes së djeshme të ministrave të vendeve lidere të BE-së.

Hahn ka thënë se refuzimi eventual i Maqedonisë dhe Shqipërisë do të ketë pasoja negative për stabilitetin dhe europerspektivën e rajonit.

“Mendoj se duhet të jenë të vetëdijshëm për këtë dhe shpresoj që në fund do ta kuptojnë sa është e rëndësishme të dërgohet sinjal pozitiv për rajonin”, tha Hahn.

Ai ju bëri thirrje vendeve anëtare të BE-së të japin dritë jeshile për fillimin e bisedimeve me Maqedoninë dhe Shqipërinë, duke shtuar se ky do të ishte sinjal pozitiv për kredibilitetin e BE-së.

Loading...