Kotzias: BE duhet ta realizon premtimin për Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë

Shpërndaje

Shefi i diplomacisë greke, Nikos Kocijas në një intervistë për euroactiv.com ka theksuar se tanimë BE duhet të realizon premtimin për Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë dhe të cakton datë për fillim të negociatave, tansmeton Zhurnal.

“Iu thash kolegëve të mi se mund të jenë sa të duan të rrept, por ne nuk duhet ta bllokojmë perspektivën. Frikohem se nëse nuk jepet datë për negociata për Maqedoninë e Veriut, gjitha përpjekjet që i kemi bërë do të mund të vihen në rrezik”, thotë Kocijas.

Lidhur me vendet që janë kundër që Maqedonia dhe Shqipëria të fillojnë negociatat, shefi i diplomacisë greke thotë se në fillim ishin Danimarka, Belgjika, Holanda dhe Franca, por ka pasur edhe mospajtime edhe në qeverinë gjermane.

“Poenta është që Franca të pajtohet me Gjermaninë që të shmanget destabilizimi i Ballkanit”, shprehet Kocijas.

Loading...