MaqedoniTop Lajme

Marrëveshje historike, Zaev: Emri i ri do të jetë “Republika e Maqedonisë Veriore” (VIDEO)

Shpërndaje

Republika e Maqedonisë së Veriut me përkthim në të gjithë gjuhët për të gjitha përdorimet e vërtetuar me fusnote në kushtetutë. Gjuha dhe identiteti nuk ndryshon.
Ky është emri i dakorduar mes kryeministrave Zaev dhe Cipras që vetë kryeministri Zaev sapo e kumtoi në pres konferencë.

“I thamë po ardhmerise së fëmijeve tanë. Ardhmeria është në horizont në dyert e BE dhe NATOS”, tha Zaev.
“Shanci duhet shfrytëzuar guximshëm kjo është patriotizëm. Kemi zgjidhje historike. Duke zgjidhur kontestin e emrit zgjodhëm perspektivën”, tha Zaev.

Loading...