Merkel: Gjermani fuqishëm do të mbështes marrëveshjen midis Maqedonisë dhe Greqisë

Shpërndaje

Kryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë, Zoran Zaev pranoi letër urimi nga kancelarja gjermane Angela Merkel, ku ka shfaqur gëzimin e saj për arritjen e marrëveshjes lidhur me kontestin për çështjen e emrit ndërmjet Greqisë dhe Maqedonisë, njoftoi pres qendra e Qeverisë.

“Kjo marrëveshje e hapë rrugën për marrëveshje historike, edhe juve dhe Qeverisë tuaj ju uroj për arritjen e këtij suksesi. Gjermania me interes të madh do të ndjekë realizimin e kësaj marrëveshje dhe do ta mbështesë fuqishëm, thuhet në letër urimin deri te kryeministri Zaev nga kancelarja gjermane Angela Merkel.

Loading...