Maqedoni

Micotakis: Nuk do të mbështesim ratifikimin e marrëveshjes

Shpërndaje

Kryetari i Demokracisë së Re, Kirijakos Micotakis në një intervistë për televizionin grek “Skaj” edhe njëherë ka përsëritur qëndrimin se partia e tij nuk do ta mbështetë ratifikimin e marrëveshjes dhe do të votojnë kundër, transmeton Zhurnal.

“Ankesa e jonë kryesore për marrëveshjen është fakti që zoti Cipras ka harruar diçka që asnjë qeveri e kaluar nuk ka dashur të bisedon, për gjuhën dhe nacionalitetin. Gjegjësisht për thelbin e iredentizmit”, thotë Micotakis.

Në pyetjen nëse marrëveshja përmbante termet “Maqedonasverior” dhe “gjuha verioremaqedonase” do të ishte i pranueshëm për Demokracinë e Re, Micotakis thotë se kjo do të ishte hapi i duhur në këtë marrëveshje.

Loading...