Muhamedi: Marrëveshja e qartë dhe e pranueshme për shqiptarët, por mund të rrezikohet nga interpretime manipuluese

Shpërndaje

Nje sqarim per miqte:
Nenshkrimi i Marreveshjes per zgjidhjen e kontekstit rreth emrit (keshtu bile titullohet edhe marreveshja ,duke shtuar edhe fjalet “per partneritet strategjik”), me te cilen eshte dakordesuar ndermjet paleve edhe emri si “Republika e Maqedonise Veriore( dhe jo e Veriut ,si duan ta perkthejne “ilinditasit” ne qeveri) eshte nje zgjidhje e pranueshme per shqiptaret dhe shqiptaret jam i bindur se do ta mbeshtesin ratifikimin e saj ne Parlament dhe ne Referendum;ndersa ne pjesen e ndryshimeve kushtetuese,si mund te vije puna,ndoshta do mendohen esellisht dhe me pergjegjesi kombetare,qe pervec ndryshimeve te rekomanduara nga Marreveshja, ndoshta do te marrin nisme qe te qartesojne dhe “ridefinojne” statusin e tyre juridik-kushtetues “ne kuader te shtetit etniko-nacional maqedonas(!)..si “nje pakice qe i thone “komunitet”..!
Pra,Marreveshja eshte e qarte fare dhe nuk ka dale pertej suazes kushtetuese ,pervec ndonje dykuptimesie te cilen pala maqedonase do beje perpjekje ta interpretoje jashte saj per te cenuar identitetin shqiptar edhe ashtu te cunguar,si e cungon dhe e akulturon cdo shtet kombetar qe ngritet jolegjitimisht mbi nje realitet multietnik..!

Nga, publicisti i njohur tetovar Nijazi Muhamedi.

Loading...