MaqedoniTop Lajme

Ja cka ka thënë para 14 viteve Ali Ahmeti për emrin dhe NATO

Shpërndaje

“Vonesat në drejtim të zgjidhjes së çështjes së emrit, dhe vonesat në drejtim të anëtarësimit të vendit në BE dhe NATO, ne frikësohemi se mund të ketë pasoja në drejtim të pakënaqësisë së komunitetit shqiptarë në RM. Jo që shqiptarët nuk janë të interesuar për çështjen e emrit, ata janë shumë të interesuar që çështja e emrit të zgjidhet. Për ne mbyllja e kësaj teme do të thotë anëtarësim i menjëhershëm në NATO, sepse për Maqedoninë nuk ka nevojë të thirret Samit, por me një konferencë të ambasadorëve Maqedonia fiton të drejtën e anëtarësimit. Anëtarësimi në NATO dhe BE do të thotë më shumë stabilitet, më shumë paqe, më shumë zhvillim, më shumë investime, sepse edhe investitorët e huaj por edhe ata vendas kërkojnë stabilitet të qëndrueshëm”, ka thënë para 14 viteve Ali Ahmeti.

Loading...