Shëndeti

Video shokuese: Shihni si duhani vret ngadalë zemrën

Shpërndaje

Duhani është një nga faktorët që shkatërrojnë jo vetëm mushkëritë tuaj por vret ngadalë edhe zemrën tuaj.

Më poshtë shihni një video e cila tregon sesi tymosja e cigareve dëmton zemrën.

Pamjet janë publikuar nga Organizata Botërore e Shëndetësisë si një mënyrë për të paralajmëruar të gjithë duhanpirësit dhe për t’u dhënë kurajo që të heqin dorë nga një zakon i dëmshëm.

Video  tregon se zemra nis të rrah ngadalë duke I pyetur duhanpirësit nëse e dinë që duhani është një nga shkaktarët më të mëdhenj të sëmundjeve të zemrës.

Më pas zemra nis të rrah më shpejt dhe më shumë tym del nga ‘valvulat’ duke dëshmuar se është duke punuar më shumë se ç’duhet dhe po lodhet.

Slogani ‘ Mbro zemrën dhe zgjidh shëndetin’ u publikua pikërisht në Ditën Ndërkombëtare pa Duhan në 31 maji.

Loading...