Maqedonia zhytet në borxh rreth 23 milionë euro

Shpërndaje

Shteti sot nga bankat dhe kreditorët vendor planifikon që të marr borxh 22 milionë e 764 mijë euro nëpërmjet dhënies së obligacioneve shtetërore pesëvjeçare dhe trevjeçare.

Parat që do t’i merr sot, shteti nesër duhet t’i kthej me 18 korrik, kur do të paguhen 19.5 milionë euro, ndërsa pasnesër afërsisht 2.8 milionë euro.

Kjo do të thotë se shuma që do të merret borxh do të shpenzohet për shlyerjen e borxheve të vjetra. Siç shkruan prospekti për borxhin e brendshëm të Ministrisë për Financa, kjo është huamarrja e fundit për muajin korrik. Në çerekun e tretë dhe të katërt të vitit është paraparë në muaj nga dy ankande, me çka shteti do t’i kthej borxhet e vjetra.

Borxhi publik në fund të vitit 2017 arrin në 4.786.9 milionë euro çka është 47.6% në lidhje me BPV-në.

Borxhi publik, përsëri, në fund të vitit 2017 kishte arritur 3 miliardë e 958.5 milionë euro gjegjësisht 39.3% në lidhje me BPV-në. /Telegrafi/

Loading...