“Mbi 70 për qind e grave në Prizren të ngacmuara seksualisht”

Shpërndaje

Në organizim të grupit të grave dhe vajzave FEMaktiv, në Marashin e vjetër të Prizrenit, u mbajt një protestë kundër ngacmimeve seksuale. Në emër të organizatorëve të protestës ka folur anëtarja e FEMaktiv, Adelina Hasani, e cila tha se në bazë të një raporti rreth sigurisë së grave në hapësira publike në Prizren, del se 70 për qind e grave nuk ndihen të sigurta në hapësira publike dhe 76 për qind e tyre janë ngacmuar gjatë shfrytëzimit të këtyre hapësirave.

Ne tanimë e kemi një raport në lidhje me ngacmimet seksuale, i cili tregon se 70 për qind e grave nuk mund të ecin shlirë në hapësira publike. Po ashtu, aty thuhet se 76 për qind e grave janë ngacmuar në hapësira publike. Ne kemi pritur që institucionet përkatëse të merren me këtë dukuri por nuk janë marrë“, tha Adelina Hasani.

Ajo shtoi se gjendja vetëm sa po përkeqësohet. Sipas saj, rasti i fundit të tentimit të përdhunimit të një gruaje në rrugën e Marashit është tejet shqetësuese, sidomos marrë parasysh heshtjen institucionale ndaj këtij rasti. Këto raste po i largojnë gjithmonë e më shumë gratë nga shfrytëzimi i hapësirës publike. Adelina Hasani tha se protestat do të vazhdojnë deri sa kërkesat e tyre të realizohen dhe të ketë siguri për të gjithë.

Loading...