Ndihmoni Muharem Vuciternen që të kthehet në këmbët e veta! (Foto)

Shpërndaje

Muharem Vuciterna, i njohur për të gjithë miqtë e tij si Muki, është një i ri që lufton për jetën e tij pasi u be viktimë e një aksidenti të pakuptimtë, transmenton fjala.mk

Më 12 korrik, vetëm dy ditë para ditëlindjes së tij të 27, Muki qëndronte në bagazhin e makinës së tij të parkuar duke nxjerrë disa sende kur një shofer i pamatur ndryshoi rrugën të vetme dhe u përplas para makinës së tij. Mukin e shtypur në mes makinës së tij dhe makinës prapa tij. Këmba e tij e djathtë iu thye. Në një çast, jeta e tij ndryshoi përgjithmonë.

Mukin e derguran në Spitalin Jacobi, ku ai iu nënshtrua operacioneve të shumta 10 orësh për të rindërtuar jo vetëm këmbën e tij, por për të shpëtuar jetën pas humbjes së 4 litrave të gjakut gjatë gjithë rrugës për tek spitali. Megjithëse shpreson, ai është ende në koma dhe kirurgët e tij kanë frikë se nëse këmbët e Mukit ka funksionalitet të dobët, do të duhet të amputohet.

Në moshën 21 vjeç, Muki u largua nga Kosova me shpresën e ndjekjes së ëndrrës amerikane; që përmes punës së madhe ai ishte i aftë për të krijuar një jetë më të mirë për veten dhe familjen e tij në shtëpi.

Muki kuptoi se një pasion i vërtetë i tij po i bën njerëzit të ndihen mirë për veten e tyre, kështu që ai u vendos të bëhet një berber dhe stilist.

Muki është një shpirt i vërtetë, një nga djemtë e mirë që ndriçon dhomën me praninë e tij.  Një njeri i ri aktiv, Muki tani përballet me sfidat që iu ndryshua jeta pa ndihmën e familjes së tij.

Statusi i tij i tanishëm është i dobët dhe rruga për rimëkëmbjen dhe rehabilitimin do të jetë e gjatë dhe shumë e vështirë. Në këtë kohë, Muki do të jetë i papërshtatshëm për të punuar dhe nuk do të ketë rrugë të të ardhurave për të paguar shpenzimet e tij. Ne jo vetëm që kërkojmë lutjet tuaja, por edhe çdo donacion që ndihmojmë Mukin që të mbulojë këto shpenzime, kështu që ky shqetësim i tij i vetëm do të jetë përmirësimi jetës së tij dhe të kthehet në një pamje të normalitetit edhe pas kësaj kohe të vështirë./fjala.mk

Burimi: https://www.gofundme.com/help-muki-fight-through

Loading...