ZDF: Edi Rama lider me vizion, artist i pasionit dhe suksesit

Shpërndaje

Ai ka ekspozuar punimet e tij në bienelen e në Venecias si dhe në Sãn Paulo dhe gjithashtu në Galerinë Tate.

Edi Rama në vitet 90′ ka luajtur rol domethënës në zgjimin e të drejtave civile për një sistem demokratik, duke i dalë kundër diktaturës staliniste dhe të bindur të gjatë evropiane.

Rama ka luajtur me ekipin kombëtar të basketbollit të vebdit mesdhetar.

Ai u emërua ministër i Kulturës së Shqipërisë në vitin 1996, duke vijuar me zgjedhjen e tij si Kryetar Bashkie në vitin 2002.

Politikani me vizionet estetike reformoi dhe e gjelbëroi metropolin dikur të mjerë.

Ai u zgjodh më pas kryeministër i vendit të tij në vitin 2013, si dhe u rizgjodh vitin e kaluar me shumicë të qartë, por veçse Kryeministër ai, ende e sheh veten edhe si artist.

Zyra e tij është – ndoshta unike në botë .

Me mure të pikturuar, skulptura, harta e skica janë të vendosua kudo rreth kësaj zyre.

Vizatime plot ngjyra të kryeministrit Rama, shihen me entuziazëm nga galeria në Berlin.

Edi Rama është një burrë me vizion dhe një pasion për vetë-shprehje./LEXO.AL/

Linku: https://www.zdf.de/kultur/aspekte/aspekte-vom-20-juli-2018-100.html

Loading...