Adelina Marku ju bën thirrje partive shqiptare dhe intelektualëve: T’ia nisim debatit për regjistrimin, se boll u trashëm nga gjumi

Shpërndaje

Analistja politike, Adelina Marku nëpërmjet një postimi në facebook ju bën thirrje të gjithë intelektualët shqiptar dhe partive politike që të fillojn një debat më të madh në lidhje me regjistrimin e popullatës në Maqedoni në vitin 2020.

Në vijim postimi i plotë:

“Numurimi i popullsise shndrohet ne mjet politik ne momentin kur thuhet se per arsye te keqinterpretimeve politike ne vend, nuk do parashtrohet pyetja se ciles etni i takoni, por cilen gjuhe e flisni. Cili eshte dallimi? Chka eshte komunitet linguistik para komunitetit etnik? Chka eshte komunitet fetar para atij etnik? Perse percaktim linguistik e fetar po e jo etnik? Perse asnjera e perse te gjitha pa perjashtim? Cfare eshte prapavija? Perse implikon prapavije ky arsyetim i kryesusit te Entit per Statistike? A eshte ai qe duhet te vendose se si do behet rregjistrimi I popullsise? Cila eshte pedigreja e pesha e tij ne rrendesine e vendimarjes lidhur me kete proces? Le nisim nje debat te ketille miq! Me gjakftoftesi, pragmatizem, objektiv dhe racionalitet sigurisht ! Koha po ik…gjumi na sakatoi! Na ka trash ! Sepse perseri do fajsojme partite shqiptare e keshtu do vazhdojme te bejme te njejten gabim sepse jam e bidnur se mundemi te ndikojme ne vendimet e tyre ! Le ndihmojme qe te na ndihmojne!!! Nisim fushate , nisim debat!

Ndryshe në Maqedoni statistikat e fundit flasin se në shkollat e fillore, mbi 30 përqind e filloristëve në nivel republikanë janë të etnisë shqiptare. Ndërsa në kuadër të projektit Qeveritar “BEJBI BOOM” , mbi 10 mijë nëna shqiptare kanë fituar të drejtën për asistencën ligjore nga Qeveria për FËMIJËN E TRETË, të cilët qeveria aktuale dëshiron ta shfuqizon.”

Loading...