Fatimja e qorton avokatin e Gruevskit në mes të gjykatës: Shko edhe ti në Hungari!

Shpërndaje

Prokurorja Fatime Fetai propozoi, kurse gjykatësi Dushan Josifov miratoi, që ish kryeministri të arratisur Nikolal Gruevski të gjykohet në mungesë për lëndën “Shuplakat në komunën Qendër”.
Mbrojtja kërkoi ndarje të procedurës, e jo Gruevskit të gjykohet në mungesë. Sapo filloi avokati i Gruevskit, Dangov të flasë se nuk është e saktë që Gruevski nuk është i kapshëm për gjykim dhe se dihet ku gjendet, prokurorja Fetai u ngrit dhe e ndërpreu:
“Gjykatës i nderuar, nëse kolegu Dangov t’i ndihmojë për azil Gruevskit të arratisur, le të shkojë në Hungari. Ne këtu flasim për propozim që të gjykohet në mungesë, e jo për azilin e tij”, transmeton Gazeta Lajm.
Gruevski deri tani është dënuar me vendim të plotëfuqishëm dy vite arrest për rastin “Tenku”. Ai është i dyshuar edhe në një sërë rastesh tjera të Prokurorisë Speciale Publike.

Loading...