Gjuha shqipe në Norvegji – Gjuha 20% në Maqedoni

Shpërndaje

Fikrije Bylykbashi

Nxenesit e shkollave te mesme ne Norvegji, kane mundesi te hyne ne provim ne gjuhen shqipe, e cila njihet si nje nga gjuhet e huaja. Per femijet shqiptare te cilet jetojne ketu eshte nje supermundesi per te marr nje note te mire e cila i ndihmon per ngritjen e mesatares per shkollim te larte. Une ne cilesin e pedagoges dhe sensorit jam Shume e kenaqur me femijet qe kishim ne kete sezone, bravo e madhe per ata prinderer te cilet kane aftesuar femijet e tyre , te cilet edhe pse te lindur ne nje shtet te huaj, le qe flasin gjuhen shqipe aq rrjedheshem, por kete here kishin nxenes qe i kishin hyre historise shqipetare nga rrenja deri tek Meshari i Gjon Buzukut! Nje tjeter nxenese aq bukur fliste per traditat, ushqimet dhe dallimet ne mes dy kulturave shqipetaro-norvegjeze sa qe kishe deshire vertete per ta ingjizuar. Vajza edhe pse kishte marr gjuhen spanjolle, si gjuhe te trete qe kerkohet ne shkolle, erdhi ne provimin e gjuhes shqipe Vetem se ndjehej krenare qe eshte shqiptare👐 Ne shkolle na llogarisin ne shqipetareve si me te zgjuarit per mesimin e gjuheve te huaja, tha vajza me krenari! Ju lumte prinderve te cilet investojne ne dijen e femijeve dhe shpresoje qe te motivohen sa me Shume !

Loading...