Hakerët e Facebook po publikojnë mesazhet tuaja private

Shpërndaje

Kriminelët kibernetikë me bazë në Rusi po ofrojnë për të shitur 81,000 profile të Facebook pas hakimit në to.

Hakerët po përpiqeshin të shesin llogaritë online për 10 centë për profilin.

Ata botuan mesazhe private nga llogaritë e komprometuara për të inkurajuar njerëzit që të bëjnë blerjen, transmeton lajmi.net.

Shumë nga përdoruesit, detajet e të cilëve janë komprometuar, janë të bazuara në Ukrainë dhe Rusi – por disa prej tyre janë nga Mbretëria e Bashkuar, SHBA, Brazili dhe vende të tjera.

Autorët pretendojnë se kanë detaje nga një total prej 120 milionë llogarish, sipas Shërbimit Rus të BBC.

Facebook tha se siguria e tij nuk ishte komprometuar dhe se të dhënat mund të merreshin përmes zgjerimeve me qëllim të keq të shfletuesit.

Gjigandi i mediave sociale siguroi përdoruesit se kishte ndërmarrë hapa për të parandaluar që llogaritë e mëtejshme të mos prekeshin.

Shkelja e të dhënave u kap në radhë të parë në shtator, kur një përdorues me emrin FBSaler filloi të reklamonte “informacione personale prej 120 milionë përdoruesve të Facebook” në një forum interneti në anglisht.

Hetimi i BBC zbuloi se më shumë se 81,000 profile të reklamuara në internet përmbanin mesazhe private.

Loading...