Mehazi: Jo Marrëveshja e Ohrit në kushtetutë, por Platforma Shqiptare e Tiranës

Shpërndaje

Opinionisti Sulejman Mehazi në një postim të tij në rrejtin social Fejzbuk shkruan se marrëveshja e Prespës është bilaterale midis dy shteteve greke-maqedonase e aspak s’ka të bënte me marrëveshje të brendshme maqedone-shqiptare

Në vijim reagimi i plotë i Mehazit

“S’është e nevojshme të futet në preambullën e kushtetutës së Maqedonisë dhe Marrëveshja e Ohrid për shkak se është unitare nacionale maqedonase, kundrejt vlerës kombëtare shqiptare 20 %.

Mashtrimi dhe dëmi më i madh i popullatës shqiptare është Marrëveshja e Ohrid.

– Marrëveshja e Prespës është bilaterale midis dy shteteve greke-maqedonase e aspak s’ka të bënte me marrëveshje të brendshme maqedone-shqiptare.
– Prej tri marrëveshjeve politike, dy kanë qenë të huaja e të dëmshme për popullatën tonë:
– Marrëveshja e Ohrid dhe Marrëveshja e Prespës;

Vetëm Marrëveshja Politike Shqiptare e Tiranës është e jona dhe e dobishme për t’u futur në preambullën kushtetuese të Maqedonisë e jo ajo e Ohrid me 20%-shin e gjuhës dhe kombit tonë.”, ka shkruar Opinionisti Sulejman Mehazi

Loading...