Ruzhdi Matoshi: Talat Xhaferi e mban peng ligjin e gjuhës shqipe

Shpërndaje

Anëtari i kryesisë qëndrore Ruzhdi Matoshi, sot është i ftuar në emisionin n’Shesh në RTK. Ai ka diskutuar për ndryshimet kushtetuese që pritet të ndodhin në Republikën e Maqedonisë. Matoshi tha se pika e parë e marrëveshjes së Prespës nuk e reflekton multietnicitetin e këtij vendi duke i dhënë favor etnicitetit maqedonas, gjithashtu dhe pika e gjuhës maqedone paraqitet problematik në vete.

Matoshi tha, se ligji për gjuhën shqipe po mbahet peng nga Talat Xhaferi i cili nuk e implemeton ligjin për gjuhën shqipe, edhe pse Talat Xhaferi i ka kompenencat për një gjë të tillë ai nuk vepron ashtu.

Loading...