Sa kushton pallata e VMRO-së?

Shpërndaje

Nga dy në nëntë milionë euro. Publiku ka vlerësime të ndryshme se sa vlenë selia qendrore e VMRO-DPMNE-së dhe gjerësia e lartë e llogaritjes është për shkak të mbylljes së partisë kur është fjala për disponueshmërinë e objektit dhe të dhënave që i raporton publikut, përcjell FLAKA.

Kohët e fundit, udhëheqësi i partisë Kristian Mickoski njoftoi mundësinë, Pallata Hristo Tatarçev për të shkuar në shitje ose me qira. Sipas vlerësuesve, arsyeja kryesore për këtë është pasiguria ekonomike e ndërtesës, ndërsa njëkohësisht me spekulimet se arka e partisë nuk është më e mbushur sa kur partia ishte në pushtet. Përveç kësaj, ndryshimi në ligjin për partitë politike vjen nga takimet e udhëheqjes, të cilat kanë rritur ndarjen e buxhetit të shtetit për partitë politike nga 1.8 në 4.5 milionë euro. Burimet nga LSDM-ja në pushtet pastaj deklaruan se kjo është bërë për të ndihmuar VMRO-DPMNE-në.

Dihet vetëm se VMRO-DPMNE, disa ditë para zgjedhjeve, mori një kredi prej tre milion euro nga Banka Komerciale dhe, nën hipotekë, partia e la ndërtesën e selisë së bashku me pajisjet.

Ndryshe, sot PSP i ngriu 69 prona VMRO-DPMNE-së, mesin e tyre edhe selisë.

Loading...