Thaçi kërkon nga Haradinaj të deklarohet nëse ka shumicën

Shpërndaje

Pas vendimit të Qeverisë së Kosovës për vendosjen e taksës 10 për qind për produktet e Serbisë dhe Bosnje e Hercegovinës, Lista Serbe ka deklaruar se tani e tutje do të jetë opozitë dhe do të mbështesë çdo përpjekje për rrëzimin e Qeverisë. Por, kryeministri Ramush Haradinaj i cili po qëndron prapa vendimit të ekzekutivit, konsideron se çështja me taksën nuk mund të rrëzojë. Ndërkohë që, sipas presidentit të vendit, Qeveria e vazhdon punën vetëm nëse dëshmon se e ka shumicën. Partitë opozitare deklarojnë se nuk përkrahin Listën Serbe me kërkesën që ka, por Qeveria mund të bie, sipas tyre, nëse ista Serbe nënshkruan në favor të opozitës.

Vendosja e taksë prej 10 për qind për produktet e Serbisë dhe Bosnje Hercegovinës ishte përgjigje e shtetit të Kosovës ndaj Serbisë për fushata që kjo e fundit po i zhvillon kundër njohjes së Republikës së Kosovës nga vendet e botës.

Këtë vendim e mori kabineti qeveritar i drejtuar nga Ramush Haradinaj, por që i njëjti ngjalli shumë reagime nga Serbia dhe Bashkimi Evropian, të cilët kërkuan kthim prapa të këtij vendimi.

I menjëhershëm ishte reagimi i Listës Serbe, parti kjo e komunitetit serb në Kosovë që është pjesë e Qeverisë, e cila deklaroi se do të kalojë në opozitë e të njëjtën kohë do të përkrahin çdo përpjekje për rrëzimin e qeverisë.

Loading...