A janë të politizuara universitetet në Maqedoni?! (Video)

Shpërndaje

Në emisionin Click Plus ballafaqoi BDI dhe ASH-në rreth politizimit të Univerziteteve, ku Flakron Bexheti ka bërë kritikë drejtuar Driton Kuçit rreth Universitetit të Tetovës. Duke theksuar se 10 herë ka konkuruar si doktorant shkence në UT por ky universitet nuk e ka pranuar për motive partiake.

Ndërsa Driton Kuçi e pohoi duke i thënë Bexhetit se pse nuk kishte aplikuar në UEJL duke pranuar dobësinë për Universitetet publike si dhe duke pranuar politizimin e UT-së nga ana e BDI-së, ku zgjidhja ka egzistuar në Univerzitet privato-publik si që është Univerziteti i Europës Juglindore.

Politikologu Xhenis Sulimani tregon që edhe në Maqedoni vlon gjaku i studentëve, por kanë frikë nga kërcenimet.

Nermine Hamidi nga Unioni i Studentëve Shqiptarë në emisionin Click Plus në TV21 theksioi se Uniioni i Studentëve Shqiptarë ka kërkuar takim me ministrin e arsimit, por ata nuk kanë gjetur kohë.

Loading...