Bërnabiq: Serbia humb 42 milionë euro në muaj nga taksa 100%

Shpërndaje

Kryeministrja serbe, Ana Bërnabiq, ka thënë se Serbia humb rreth 42 milionë euro në muaj për shkak të taksës 100 për qind të vendosur nga Qeveria e Kosovës.

Për këtë, ajo tha se Beogradi ka njoftuar Sekretariatin e CEFTA-së dhe BE-në.

“Ne humbim rreth 42 milionë euro në muaj, por çmimi më i lartë në këtë paguhet nga serbët të cilët janë të diskriminuar dhe më pak të sigurt se më parë”, theksoi ajo.

Kujtojmë se Qeveria e Kosovës me 21 nëntor kishte vendosur taksën prej 100 për qind për produktet me origjinë nga Serbia dhe Bosnja e Hercegovina në drejtim të Kosovës.

Loading...