Dokumentari ‘Zvicra’, dashuria mes shqiptarëve e zviceranëve (Video)

Shpërndaje

Me popullatën e saj me numër të madh imigrantësh, Zvicra ka qenë gjithmonë vend i një kërkimi të dyfishtë: së pari, si po zhvillohet ADN-ja e shtetit me që ai e ri-definon veten vazhdimisht?

Së dyti, si e artikulojnë kërkimin e tyre të identitetit këta të huaj në mes të pasigurisë dhe nevojës së vazhdueshme për të definuar “veten” në terma të prekshëm? “Zvicra” thekson kompleksitetin e identiteteve të humbura dhe të ri-zbuluara në Zvicër, një shtet që është i destinuar t’i adaptohet arritjeve të popullatës çdo herë e në rritje.

Filmi e trajton pyetjen përmes 7 personazheve shqiptare komuniteti i të cilëve është njëri nga më të rëndësishmit në vend.

Loading...