Vuçiq gënjen para të gjithëve në OKB: Nuk ka pasur spastrim etnik të shqiptarëve

Shpërndaje

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq i është kundërpërgjigjur ambasadores së Britanisë së Madhe në OKB, Karen Pierce, lidhur me deklaratën e saj se Serbia ka përdorur forcë ndaj pjesëtarëve serbë të Forcave të Sigurisë së Kosovës.

Vuçiq, në një përgjigje për Pierce, ka thënë se Serbia asnjëherë nuk e ka përdorur forcën.

“Dikush e përmendi këtu forcën e përdorur nga Serbia. Ishte ambasadorja e Mbretërisë së Bashkuar. Nuk e kam përmendur asnjëherë këtë [forcën, v.j]. Ne nuk kemi përdorur asnjëherë forcë”, ka thënë Vuçiq.

“Ne nuk kemi bërë asgjë, por duhet të sulmohemi sepse dikush duhet të mbulojë politikën e vet të gabuar”, është shprehur ai.

Tutje, Vuçiq nuk pajtohet aspak me realitetin – se në në Kosovë ka pasur spastrim etnik nga forcat militare serbe.

”Prishtina tha se ka ndodhur spastrim etnik i tmerrshëm nga forcat serbe, këtu janë faktet – numri i shqiptarëve vetëm se është rritur, por numri i serbëve është zvogëluar maksimalisht”

Pierce, në fjalimin e saj në Këshillin e Sigurimit të OKB-së, ka thënë se nuk pajtohet me konstatimet që Ushtria e Kosovës është kërcënim për rajonin.

“Kam marrë parasysh që ky zhvillim i forcave do të bëhet në dhjetë vitet e ardhshme dhe ky transformim nuk ndalohet nga rezoluta 1244”, ka thënë Pierce.

“Kosova ka krijuar një forcë shumë etnike dhe Mbretëria e Bashkuar shpreh keqardhje për kërcënimet që kanë ndodhur që ky efikasitet të minohet. Ne nuk mendojmë se zgjerimi i mandatit të FSK-së do të jetë një kërcënim dhe në këtë pikë vlerësimet e disa zyrtarëve të lartë për përdorimin e forcës në Serbi nuk janë ndihmuese për paqen në rajon”, ka thënë ambasadorja e Britanisë së Madhe në OKB.

Loading...