Zvicra vetëm 7 ministra me 681 miliardë euro buxhet – Kosova 23 ministra me 2 miliardë buxhet

Shpërndaje

Kosova ka 23 ministri, 94 zëvendësministra me një buxhet prej 2 miliardë dollarësh në vit. Kurse Zvicra ka vetëm 7 ministri, e buxheti i saj është 681 miliardë euro në vit.
Profesor Faton Kurti, kryetari i Partisë së Republikanëve të Kosovës, ka bërë një krahasim në mes shtetit të Kosovës dhe atij zvicran, ku në qeveri dobimon Kosova, përkundër buxhetit qindra herë më të vogël.

Kosova ka 23 ministri, 94 zëvendësministra me një buxhet prej 2 miliardë dollarësh në vit. Kurse Zvicra ka vetëm 7 ministri, e buxheti i saj është 681 miliardë euro në vit.

Lexojeni krahasimin e Kurtit:

KENI “TË “DREJTË”, KOSOVA PËR POLITIKANËT ËSHTË MË MIRË SE NË ZVICËR!

KOSOVA

1.7 Milion banorë

23 Ministra

94 Zëvendës Ministra

2 Miliardë euro buxhet vjetor.

“SUKSESET” E KËTYRE QEVERITARËVE:

– Dështimi i Liberalizimit të Vizave.

– Dështimi për tu bërë pjesë e Interpolit

– Dështimi i pranimit në UNESCO.

– Falja e 8200 Hektar tokë për Viza.

– 5 Ministra me aktakuza në qeveri.

– Falja e 54 milion euro kompanisë Bechtel-Lenka

– Falimentimi i PTK-së.

– Ekstradimi i arsimtarëve Turk nga Kosova.

– Fryrje e listave të veteranëve me pasoja në buxhetin e Kosovës

– Ikje masive të qytetarëve të Kosovës.

ZVICRA

8.4 Milion banorë

7 Ministra

681 Miliardë euro buxhet vjetor

(sa buxheti i Kosovës për 340 vjet!)

300 mijë Kosovarë gjetën punë në Zvicerr.

Deri kur do e mbani peshën e kësaj qeverie komike me pasoja tragjike për popullin e ndershëm?

Loading...