A do ta marrë pasaportën edhe në gjuhën shqipe, ja çfarë thotë Kryeministri Zoran Zaev?! (Video)

Shpërndaje

Me vetë Ligin që është miratuar dhe siç e thotë edhe Kushtetuta jonë, gjuhë e parë dhe oficiale është gjuha Maqedone dhe gjuha tjetër e dytë eshtë gjuha shqipe. Për këtë arsye nuk duhet të kenë dilema as maqedonasit dhe as shqiptarët pikërisht për këtë arsye është dërguar Ligji për gjuhët në Komisionin e Venecias dhe atje do të vlerësohet. Duhet të jemi fleksibil dhe mos ta shkatërrojmë të ardhmen. Më vjen keq për opozitën që po mbjell nacionalizëm.

Ne nuk dëshirojmë të ndajmë qytetarët në përqindje, neve nuk na duhet ajo. Qytetarët tonë janë të barabartë dhe të gjithë njësoj ka thënë kryeministri Zoran Zaev në emisionin 200.

Një pyetje nga gazetari se a do të aplikoje për pasaportë në katër gjuhët, kryeminstri u përgjigj me “PO”?!

Loading...