Skandal/ Bekteshi mbrëmë në emision “pështiu” mbi fatin e pazarxhinjëve?! (Video)

Shpërndaje

Që ekonomia në vendin tonë është buzë greminës nuk është ndonjë sekret. Së fundmi në opinion është diskutuar shumë për ligjin e ri të tregjeve të gjelbërta që direkisht prekin xhepin e pazarxhinjëve. Ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi mbrëm në Televizionin 24 në një emsion debativ ka ofenduar pazarxhinjtë, transmeton Zhurnal.

Në emisionin ishin të ftuar ministri i ekonomisë, Kreshnik Bekteshi, Ekrem Dolek nga dhoma e tregtarëve, Lupço Llazevski, nënkryetar i grupacionit të pazareve pranë Dhomës së Tregtarëve të Maqedonisë dhe pazarxhinjtë e pazarit.

Për gjendjen katastrofale të pazarxhinjëve dhe jetën e varfër që po jetojnë qytetarët e vendit, kjo nuk kishte rëndësi dhe as që dëshironte të dëgjoj Ministri Bekteshi. Përkundra, pas fjalimit prekës të një tregtare që ishte në emision. Ai iu drejtua asaj pa asnjë respekti për brengat që kishte si tregtare ku tregonte për kushtet që po punojnë.

Në fillim kur një tregtare i tha “Ne jemi të varfët”, ai iu përgjigj “Edhe çfarë?”.

“Ju lutem, mos manipuloni me pazarxhinjtë. Ne jemi të varfër. Nëse ju keni pasur qëllim të na ftoni dhe të na inkuadroni në përpilimin e ligjit, zotëri, atë do ta bënit. Ne jemi popull i varfër, nuk duhet të luani. Ka njerëz, që blejnë rroba të vjetra që të vijnë në punë? Me këpucë prej 20-30 denarë shkojnë në punë. A dëshironi këto persona që juve të u paguajnë 60 euro dhe të paguajnë kontribute. Ju keni menduar për ne? Nuk keni menduar për ne, nuk keni menduar. Kjo është e vërteta”, i thanë pazarxhinjtë ministrit të ekonomisë.

Atëherë, Bekteshi duke treguar se aspak nuk është prekur nga fati i pazarxhinjve, pa turp tha: “Pasi po mbanë fjalime politike, nuk jemi as në fushatë as askund”, ndërsa tregtarja ia ktheu: “Nuk është fjalim politik që pazarxhinjtë shkojnë me këpucë prej 30 denarëve”.

Loading...