Veseli: Pezullimi i taksës e afron më shumë Kosovën me SHBA-në

Shpërndaje

Kryetari i Kuvendit të Kosovës, njëherësh kryetar i PDK-së, Kadri Veseli ka thënë se taksa ndaj Serbisë duhet të pezullohet për 120 ditë.

Veseli ka thënë se pezullimi i taksës ka të bëj me raportet strategjike mes Kosovës dhe SHBA-së.

“Nuk duhet të lejojmë diçka që afron Kosovën me SHBA-në, të jetë pikërisht diçka që dëmton këto raporte”, tha Veseli.

Lideri i PDK-së, tha se taksa ndaj Serbisë ka qenë vendim i drejtë dhe ajo do të qëndroj derisa Serbia dhe Bosnia ta respektojnë plotësisht shtetin e pavarur dhe sovran të Kosovës.

“Propozimi i aleatit tonë strategjik, SHBA-së nuk është heqja e taksës por pezullimi i përkohshëm për t’i hapur rrugë dialogut. Prandaj unë kam propozuar pezullim 120 ditor, por me kushte të qarta që Serbia gjatë kësaj kohe të respektojë në tërësi mallrat e Republikës së Kosovës, lëvizjen e lirë të qytetarëve”, tha Veseli në RTV Dukagjini.

I pari i PDK-së ka thënë se është njoftuar edhe Kryeministri i Kosovës se nëse pas një periudhe 120 ditore nëse nuk ka reflektim nga Serbia do të ketë reciprocitet.

Veseli ka thënë se konfrontimi me një partner që është garancë i shtetit të Kosovës (SHBA) për disa politikanë në Kosovë është kënaqësi.

Loading...