Maqedoni

Gordana Siljanovska Davkova kandidatja e VMRO-së për President

Shpërndaje

VMRO-DPMNE zgjodhi kandidatin e saj për president për zgjedhjet presidenciale të 21 prillit. Ajo është profesorja universitare Gordana Siljanovska Davkova, e cila ka marrë 408 vota. Pas saj me shumë vota më pak është radhitur i dyti deputeti Vllatko Gjorçev, i cili ka marrë vetëm 111 vota.

Delegatët e VMRO-DPMNE-së e dhanë fjalën e tyre në Kongresin Partiak në Strugë në të cilin u prezantuan 9 garuesit,prej të cilëve femër ishte vetem Siljanovska. Para nisjes së Kongresit, lideri i partisë Hristijan Mickovski tha se është i bindur se partia e tij me kandidatin e saj, do të fitojë zgjedhjet presidenciale dhe kështu tha se do ta rrënojnë Qeverinë e Zaevit.

Loading...