Jeta me qira dhe pa ndihmë sociale, familja Ramani nga Shkupi lufton për mbijetesë (Video)

Shpërndaje

“Do të shërohet babi do të bëhet mirë. Do të punojë përsëri sikur ka punuar përherë. Mos me ja zgjat dorën askujt, e ishallah Zoti nuk e sprovon askënd”, theksoi Isak Ramani.

Duart e Isakut kanë punuar pa pushim, për t’iu siguruar kafshatën e gojës tre fëmijëve dhe gruas. Derisa një ditë sëmundja e tumorit në mushkëri ia paralizoi krahun e djathtë. Ka tre fëmijë, vajza më e madhe është 10-vjeçe, kurse djali Ajani është vetëm pesë vjeç. Ai i qëndron babit afër çdo ditë, duke i treguar dëshirat që ka. Babai përveç lotëve nuk mund t’i dhurojë asgjë tjetër djalit.

“Jeta ime, unë kam punuar gjithë jetën tani më ndodhi ky rasti i keq prej mushkërive kam tumor në mushkri dhe dora është gjysmë e paralizuar që nuk po mund të punoj. Jam me qira prej 8 vjetësh në këtë shtëpi. Paguaj qira nga 100 euro i kam tre fëmijë të vegjël. Çika 10 vjet, çika tjetër 7 dhe djali 5 vjet”, u shpreh Isak Ramani

Për barnat dhe ushqim thotë se i ndihmojnë kushërinjtë, por thotë se hall të madh për të është se nuk arrijë ta paguajë qiranë, sepse ndihmë sociale nuk kanë marrë tashmë tre muaj.

Të ardhurat e vetme kanë qenë 8 mijë denarët që i kanë marrë para tre muajve për fëmijën e tretë.

I zoti i shtëpisë ka vetëm një lutje për të gjithë personat humanë.

“Nevojë më shumë kam t’ju tregoj drejt, unë jam me qira të shpëtoj prej qirasë. Nevoja më e madhe është fëmijëve të mi t’iu garantoj ndonjë banesë apo shtëpi dy-dhomëshe, një dhomëshe nuk është problem sa të kenë mundësi të mos të jetojnë me qira”, Isak Ramani.

Kjo familje nuk e ka shtrirë dorën asnjëherë, por jeta e tyre u vështirësua pas sëmundjes së Isakut.

Nr familjes 071 823 196

Xhirologaria Isak Raman 210501680639606 NLB Banka AD Skopje

Loading...