Sulejman Rexhepi është thirrur të dëshmojë në prokurori

Shpërndaje

Prokuroria Publike pret ta dëgjojë deklaratën e Sulejman Rexhepit. A do të jetë përgjegjës për gjuhë të urrejtjes? Ata konfirmojnë se kanë arritur dokumente nga Ministria e Brendshme dhe se ata kanë hapurë procedurë pasi Komiteti i Helsinkit ngriti padi penale kundër tij, njofton 24.mk.

“Rasti është dorëzuar një prokurori publik kompetent i cili do të veprojë sipas kërkesës. Gjithashtu, kreu i Komunitetit Fetar Islamik është thirrur për të dhënë deklaratë në prokurori”, thanë nga Prokuroria Themelore Publike.

Pasi kreu Rexhepi e quajti popullin maqedonas “të egër” dhe “njerëz të pashembullt pa identitet” – dënimi për gjuhë të urrejtjes në deklaratën e tij erdhi nga qeveria dhe nga bashkësitë fetare. Për deklaratën e Reis Sulejman Rexhepi, peshkopi Agatangel gjithashtu në tekstin e titulluar “Urrejtja e Shefit” në të cilën shkruan se Rexhepi nuk i ngjan një besimtari dhe me deklaratën e tij përveç të krishterëve, ai gjithashtu i ka ofenduar edhe muslimanët maqedonas.

“A janë edhe ata të egër dhe pa identitet?” Për fat të keq, shoqëria maqedonase, të cilën përpiqemi ta ndërtojmë si multikulturore, ka toleruar njerëz të tillë për dekada, veprimet e të cilëve dëshmojnë për mungesën themelore të trajnimit të këtyre provokatorëve të papërshtatshëm”, tha peshkopi Agatangel.

Nga BFI thonë se deklarata e Rexhepit është nxjerrë nga konteksti dhe se në asnjë moment Rexhepi nuk përmend “maqedonasit”, kur fliste për një popull të egër dhe të paarsyeshëm pa identitet, ai do të thoshte banorët e fshatit Lazhec, ku ende nuk ka të ndërtuar një xhami.

Loading...